Sabtu, 27 Mei 2017

KELEBIHAN SET GASTRIK SHAKLEE

Assalamualaikum

Salam Ramadhan... 

GASTRIK..  Semua orang tau apa itu gastrik.  Sama ada tahap biasa,  sederhana atau serius sehingga perlu mendapatkan rawatan doktor pakar.. 

APAKAH TANDA-TANDA GASTRIK

Terdapat beberapa tanda yang mungkin kita tidak sedar akan kehadiran gastrik.  Ianya adalah :-
1) Kerap sakit dibahagian kanan kepala terutama apabila perut kosong atau lewat makan
2) Sakit kepala ini kadang kala diikuti dengan perasaan loya atau mual,  sebu perut dan hilang selera untuk makan.
3) Muntah kadangkala beearna kuning,  mengandungi darah dalam muntah atau darah beku bergumpal
4) Sakit perut yang teramat sakit
5) Keluar angin daripada mulut seperti sendawa terutama apabila bahagian tertentu badan diurut atau digosok.
6) Pedih ulu hati
7) Berat badan turun,  najis bewarna hitam seperti tar.
8) Kerap kentut

CARA-CARA MENGURANGKAN GASTRIK

1) Berhenti merokok
2) Amalkan pemakanan sihat Dan diet seimbang
3) Elakkan makanan madmsam,  pedas,  berempah,  bercili dan banyak bahan pengawet.
4) Sekiranya berpuasa pastikan bersahur
5) Makan sedikit tetapi kerap
6) Kurangkan minuman berkafein seperti Kopi,  Teh dan juga minuman berkabornat
7) Banyakkan minum susu kerana susu bersifat alkali dan dapat mengurangkan keasidan perut.
8) Kurangkan makanan berangin
9) Berhenti mengambil minuman beralkhohol

Oleh yang demikian, bagi anda yang mempunyai masalah penyakit gastrik, anda jangan risau kerana terdapat suplement yang sesuai bagi mengeawal penyakit tersebut.    

SUPPLEMENT UNTUK PESAKIT GASTRIK

1) ESP (ini yang paling penting)

- komponen paling dalam gastrik adalah sumber protein yang tinggi.  Ianya menghasilkan sel-sel yang baru bagi memulihkan sel usus yang baru yang terhakis akibat gastrik
- Ianya juga bagi elakkan pendarahan usus.  Protein ESP bersifat ALKALI yang dapat meneutralkan ASID HIDROKOLIK dalam perut.

2) PEPERMINT GINGER PLUS

- PGP adalah Pudina segar yang terdiri dari halia yang ditanam dalam iklim sejuk. Orang dulu-dulu minum air halia untuk membuang angin dalam badan..  Akan tetapi shaklee mempunyai PGP ini bagi memudahkan anda semua dalam proses membuang angin.  Jadi tak perlu tutup hidung,  telan secara paksa air halia..  Hanya telan sahaja tablet PGP tu.. Angin yang banyan dalam perut boleh menyebabkan said bertambah dalam perut.  Bahaya angin akan menekan saraf.Saraf begitu dekat dengan jantung dan paru-paru. Sekiranya tidak dirawat akan menyebabkan simptom seperti sesak nafas.

3) B COMPLEX
- Ianya bertindak sebagai penenang kepada sistem saraf kita. B Complex akan mengurangkan rasa tekanan kepada tubuh kita dan seterusnya dapat meningkatkaan imun tubuh.

4) OSTEMATRIX
-Ianya mengandungi kalisum yang seterusnya dapat meneutralkan asid yang telah memasuki esofagus dan menyebabkan pedih ulu hati. Kekurangan kalisum dalam tubuh juga akan menyebabkan gastrik berlarutan





Memaparkan IMG_20170528_151447-01.jpeg



Saya kongsikan sedikit testimoni pengguna set gastrik shaklee sebagai panduan anda.










Pertanyaan / Order



 

Khamis, 25 Mei 2017

Hari Ibu untuk mama...

Assalamualaikum.. 
Dah lama tak post apa2 dalam blog ni..  Busy sangat ker...  Hihi...  Hari ibu baru jer berlalu...  14/5/2017.. Tapi ustaz kata take elok sambut hari ibu..  Tapi bagi pendapat iza, setiap hari adalah hari untuk ibu.. Hari2 kita kena ingat kat ibu...  Hari2 kita kena sayang kat ibu...  

Hari ibu tahun ni adalah paling bermakna bagi iza..  Sebab iza dapat kad hari ibu dari kakak Fatihah..  Iza balik ambil kakak kat rumah kak ipar, terus fatihah peluk.. 
"Selamat hari ibu, Mama...  Kakak sayang mama" wish sambil peluk mama..  Sayu tau hati ni..  Kad Hari Ibu pun kakak buat sendiri...  Pandai anak mama...  Sayang kakak ketat2...


Kad Hari Ibu dari kakak Fatihah 

Hari ibu kat kampung pun ada jugak...  Sekali dengan birthday anak buah Nur Aina..  Meriah sangat2 sebab semuanya ada... 





Alhamdulillah...  Allah beri pinjaman anak2 Nur Fatihah,  Nur Zahraa & Muhammad Al Qausar untuk mama jaga & didik..  InsyaAllah amanah Alan dijaga dengan baik...  Amin.... 

Rabu, 1 Mac 2017

Alhamdulillah...

Assalamualaikum...
Selamat pagi..
Salam Mac 2017

Sekejap jer dah masuk bulan Mac.. semuanya berlalu dengan pantas..

Bulan Februari penuh dengan senyuman... Clossing dengan sempurna untuk anak cucu cicit The Boss Empayar..(TBE). Anak cucu cicit pun semakin bersemangat dalam mengejar impian mereka.. Bersemangat untuk tambah pendapatan keluarga. Yelah dalam keadaan ekonomi sekarang yang semakin meningkat. Takkan nak duduk diam jer kan... kita harus tambahkan pendapatan kita juga.. InsyaAllah boleh saving untuk masa depan..

Bulan Mac 2017 pasti akan menampakkan perkembangan yang lebih2 positif.. Iza sentiasa doakan anak cucu cicit iza dapat costumer yang baik, mudah untuk di consult.. bonus berlipat kali ganda.. dapat happykan keluarga.. korang pun doakan iza juga yer... cita2 nak jadi WAHM suatu hari nanti..

MAC BE NICE!!!!!!

Ahad, 16 Oktober 2016

KENAPA KITA PERLUKAN SUPPLEMENT??

Assalamualaikum... 

Terima kasih kerana sudi singgah blog iza...  Nak cerita dan nak bagitau pentingnya supplement dalam diri kita semua...

1) Kita sentiasa terdedah terhadap pencemaran alam sekitar dan  radikal bebas yang menjejaskan kesihatan

2) Badan kita memerlukan dos yang lebih tinggi bagi sesetengah nutrien . Hakikatnya NUTRIEN hanya boleh didapati dalam makanan

3) Buah - buahan dan sayur-sayuran mungkin terjejas dan tercemar akibat racun serangga dan bahan kimia lain

4) Mengamalkan gaya hidup tidak sihat seperti kurang bersenam dan merokok

5) Rutin pemakanan kebanyakan manusia sekarang yang tidak hiraukan diet yang seimbang

6) Gangguan penyerapan nutrien dari makanan,  akibat dari pengambilan kafein, gula dan garam berlebihan

7) Kehilangan nutrien dalam makanan terutamanya dikedai makan,  restoran makanan segera,  masak terlalu lama dan sebagainya

Ahad, 9 Oktober 2016

Deco rumah tema hijau

Assalamualaikum...

Malam ni saje nak share deco rumah tema kaler hijau...  Iza ambil dari FB..  tak ingat group apa..  Deco deco rumah kot... 

InsyaAllah 1 hari nanti bolehla buat macam ni..

Kalau korang nak copy paste utk deco rumah korang pun ok jugak.. 

😀😀

KRIM RUAM BAYI HERBAL BLEND

Assalamualaikum..

Ruam bayi..
Kulit kaki merekah..

Sudah jumpa krim FREE PARABEN yang lebih SELAMAT DAN BERKESAN???  Jom teruskan pembacaan anda..  😀

HERBAL BLEND
****************
Apa keistimewaan HERBAL BLEND ni??? 

√ Dingin pada kulit
√ Ekstrak herba semulajadi
√ Tidak berminyak
√ Mudah meresap
√ Aroma menyenangkan
√ Mudah digunakan
√ Mudah dibawa
√ Sesuai untuk semua golongan
√ Dijamin berkesan
√ HALAL
√ Bebas PARABEN Dan STEROID

Bagaimana untuk menggunakannya??

- Krim ini boleh digunakan setiap hari..  Hanya sapu ditempat yang berkaitan...  Sapu sedikit2 dahulu...  InsyaAllah masalah kulit dapat dipulihkan... 

Bagaimana untuk mendapatkannya???

- Anda boleh hubungi nombor yang tertera dibawah...  Layanan Dan konsultansi akan diberikan dengan senyuman dan hati yang gembira ceria...  😀

SITI ROHAIZA
NO ID : 886680
013-7825180
PENGEDAR SHAKLEE PASIR GUDANG DAN SELURUH MALAYSIA

Sabtu, 1 Oktober 2016

REWARD BONUS SHAKLEE UNTUK ANAK

Assalamualaikum...

Malam2 buat artikel ni... Alhamdulillah SEPTEMBER berlalu dengan penuh gaya... cewwaaaahhhh!!!

Iza just nak share reward yang paling besar pernah iza beli.. tapi bukan untuk diri sendiri. Iza beli untuk anak iza... jeng jeng jeng...

Inilah kisahnya....

That's why iza sayang sgt2 dengan SHAKLEE...

Iza bukan dari keluarga yang kaya raya.. hanya dari keluarga sederhana... iza banyak komitmen.. hurrmmm tak mo citer psl komitmenlah... hihi..

Iza ada gaji setiap bulan... tapi kena potong utk bayar PTPTN, RUMAH, PERSONAL LOAN.. orang lain da abis bayo tapi iza masih terhegeh2..hihi.. takper janji bayo dari tak bayo kan... Kalau iza hanya duduk diam, iza tak boleh gerakkan kereta untuk pergi kerja.. iza perlukan duit untuk MINYAK, MAKAN ditempat kerja... so, sebagai langkah yang paling SELAMAT iza serius dalam SHAKLEE...

Iza tak paksa orang beli SHAKLEE... cuma iza berkongsi kebaikan daripada SUPPLEMENT SHAKLEE... Alhamdulillah ramai yang dah buka mata untuk amalkan SHAKLEE dan mereka sentiasa repeat order... Alhamdulillah dapat bantu kehidupan dengan lebih sihat...

Dengan SHAKLEE dari hanya suka2 kini menjadi serius... Setiap bulan dapat BONUS... SHAKLEE tak pernah failed dalam memberi "GAJI" kepada kami... Dari bonus 2 angka kepada 3 angka dan Alhamdulillah merasa 4 angka... Dan ini REWARD untuk #Nurfatihah.. anak iza yang sulong.. Reward sebab jaga adik2 masa mama bertungkus lumus dapatkan sale bulan lepas masa kat kampung... maklumlah duduk kampung line internet pun sgt2 limit... slow sgt2... jari jemari yang gemoks ni lenguh tekan key board phone yg kecik ni... hihi...

Alhamdulillah... Bonus shaklee dapat membantu iza...

Bonus bulan SEPTEMBER nak settlekan 1 hutang pula... InsyaAllah...

Doakan iza dipermudahkan semuanya yer... Aminnnn...

Sape nak join iza??? Jangan segan2 contact yer...

Leader #THEBOSSEMPAYAR
SITI ROHAIZA ABU
013-7825180

Sabtu, 10 September 2016

PROMOSI SHAKLEE SEPTEMBER 2016

Assalamualaikum...

Alhamdulillah.. masih diberi peluang untuk berblogging... 2 bulan berpantang kat kampung.. selalu sebulan jer.. kali ni 2 bulan.. ini kali lah... hihihiii

Iza nak share promosi hebat berganda bulan SEPTEMBER 2016... best tau ni... boleh jimat duit kalau beli time promosi... produk yang memang menjadi kegilaan ramai samai 1 masa pernah OUT OFF STOCK!!!! MasyaAllah... betapa hebatnya penangan produk ni....

Ni diaaa... promosi hebat bulan ni...

ESP BELI 6 DAPAT 7..
ESP BELI 2 DISKAUN 5%

VIT C BELI 6 DAPAT 7
VIT C BELI 2 DISKAUN 5%

Boleh kongsi2 dengan adik beradik, sedara mara, kawan2, suami isteri dan sesiapa sahaja kenalan anda...

Dapatkan harga yang sangat2 istimewa pasti meletops hanya dari iza yer..

HOTLINE
ESP ( 013-7825180 )
VIT C ( 013-7825180 )

Terima kasih...