Ahad, 13 Ogos 2017

Pengalaman sembelit ketika berpantang

Assalamualaikum...
Ada yang sedang berpantang ke sekarang ni?  Iza cuma nak berkongsi pengalaman SEMBELIT ketika berpantang.. 
Iza dah alami 5 Kali berpantang.  2 Kali tu masa gugur.  Iza nak cerita antara ketiga-tiga berpantang tu. 

Anak pertama,  Nur Fatihah.  Masa melahirkan anak pertama memang pataj sedikit.  Tiada pengalaman sebab anak pertama.  Luka yang sangat banyak.  Hampir 2 jam doktor jahit luka.  Anak pertama lahir berat 4.00kg.  Dapat tak bayangkan macam mana baby 4.00kg lahir tanpa pengalaman apa2. Memang tak sangka anak iza berat 4.00kg.  Doktor gunting tetapi masih sukar dikeluarkan.  Last option adalah "VACUM" sebab baby dah lemas.  Allah.... 

Proses kelahiran berjalan dengan lancar.  Baby sihat bam2... Bermulalah episode berpantang..  Seminggu berpantang masih ok lagilah proses pembuangan.  Selepas seminggu,  iza mula sembelit.  Air da banyak minum.  Pisang,  betik semua iza dah makan...  Lebih kurang 5 hari tak membuang.  Perut pun tak selesa..  Last sekali ada 1 hari tu memang dah nak terkeluar sangat...  Confirm keluar tau....  Tapi jahitan terbuka sedikit... Ada darah...  Masa ni iza tak kenal SHAKLEE lagi...  Sedih...

Anak kedua,  Nur Zahraa.  Lahir dengan berat 4.10kg.  Lebih sedikit dari kakak..  Lahir secara ceaser (pembedahan). Doktor tak setuju dengan cara normal sebab masa anak pertama luka terlalu dalam. Beza umur pun setahun 10 bulan.  Oklah iza ceaser.  Mama lahirlah Zahraa pada 26/11/2013. Kali ni iza dah kenal SHAKLEE..  Memang ambil SHAKLEE sejak mengandung Zahraa sampailah berpantang.  Bab pantang ni takut SEMBELIT lagi macam dulu... Walaupun bersalin secara pembedahan,  kalau SEMBELIT,  tetap kena meneran..  Proses teran tu akan melibatkan bahagian perut.  Kalaulah tengah2 meneran tu jahitan perut terbuka macam mana???  Mahu terburaila kan.. Lagilah bahaya...  Perut kot... Alhamdulillah sepanjang berpantang Zahraa memang senang...  Ambil SET BERPANTANG SHAKLEE ni memang best.  Sampai tetamu yang datang ziarah pun cakap "Ko ni macam tak berpantang.  Muka tu tak nampak orang sakit.  Ceria jer" Serius memang best...  SEMBELIT memang takde..  Serius semuanya senang & mudah..  Najis lembut jer so takde masalah untuk proses pembuangan.  Badan cergas,  susu badan pun banyak tau...  Pekat pulak tu..  Alhamdulillah cepat kenal. SHAKLEE... 

Anak ketiga,  Muhammad Al Qausar..  Lahir pada 8/7/2016. Alhamdulillah Allah kurniakan anak lelaki. .. Berat 3.45kg.  Comel jer adik tau. .. Macam biasa dari mengandung sampai berpantang ambil SET BERPANTANG SHAKLEE... Pengalaman yang sama seperti anak kedua. . Best jer sepanjang berpantang. . Wajib ambil SET BERPANTANG ni sebab dalam set ni sekali dengan SET STRESS tau... Anak da masuk 3 dan rapat2 haruslah akan rasa stress kan... Bab SEMBELIT memang takde dah... Rasa macam nak berpantang lagi lah. .. Hihihiii. ..
Ini yang iza ambil yer. .
.
SET BERPANTANG

- VITALEA
- B COMPLEX
- VIT C
- ESP
- OSTEMATRIX
- OMEGA GUARD





ELAK SEMBELIT

- OSTEMATRIX
- ESP





ELAK STRESS

- B COMPLEX
- OMEGA GUARD
- OSTEMATRIX




Senang cerita ambil jer SET BERPANTANG tu sebab dah complete. .. Sebarang kemusykilan boleh hubungi iza yer. .. Iza akan terangkan lebih lanjut dan boleh dapatkan SHAKLEE dengan bajet yang ada. ..

Pertanyaan / Pembelian hubungi no di bawah








Tiada ulasan:

Catat Komen