Ahad, 30 September 2012

VITA-LEA IRON FORMULA

Bismillah.....

Vitamin.... vitamin... vitamin....

semua org tau psl vitamin... 'ALA YG NK BUAT BDN KITA SIHAT TUUU...' tp vitamin ape yg anda ambil??? HALAL x?? diluluskan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) x???

jom baca ni... sy nk kenalkan 1 lg vitamin yg baik utk kesihatan... VITA-LEA Iron Formula dari... SHAKLEE...

Perbezaan SHAKLEE :

<3 Vitalea shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta didunia. Asalnya dikenali sebagai "VITALIZE-MINERAL" dan disingkatkan sebutan kepada "VITA-MIN" dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari SHAKLEE.. bestkan??? x ragu2 kan???
Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai VITA-LEA .
Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah-buahan, 12 vitamin dan 7 mineral seimbang penting sebagaimana yang disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sgt seimbang
Tablet Vita-lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi-spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "Explo-tab". Ia ,merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang trkandung dalamnya mudah berintergrasi dengan protin utk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

MANFAAT UTAMA:

1) Penambahan tenaga segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligis membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

2) Pelengkap Nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.

3) Keupayaan Sistem Produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar

4) Metabolisma - Sangat membantu dalam stimolasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

5) Elemen penting dalam sel tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.

6) Melindungi Organ - Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati


Anda boleh menghubungi saya sebagai pengedar sah shaklee anda :

SITI ROHAIZA BINTI ABU
ID: 886680
013-7825180
rohaiza.siti@gmail.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan